GO ZUID-AFRIKA

terug naar de lijst

17 daagse Hoogtepunten van Namibie

vanaf
17,942 Rand (1,202.55 €) pp
Namibie
Windhoek | Keetmanshoop | Kalahari | Fish River Canyon | Sossusvlei | Namib Desert | Swakopmund | Damaraland | Twyfelfontein | Etosha | Waterbergen
prijsofferte aanvragen
Tijdens deze selfdrive beschik je over een huurwagen en ga je heel wat van de belangrijkste bezienswaardigheden van Namibië ontdekken. Starten doe je alvast in Windhoek, van waar je verder reist naar de Kalahari woestijn. Verder staat de grootste canyon van Afrika op het programma, de Fish River Canyon en reis je via de Namibwoestijn richting Sossuvlei, bekend om haar prachtige rode duinen. Via Walvisbaai ben je snel in Swakopmund, de meest bekende badplaats van het land. Via Henties Bay en Cape Cross trek je terug naar het binnenland met een bezoek aan Twyfelfontein. Eén van de hoogtepunten is ongetwijfeld Etosha nationaal park, bekend om haar zoutpannen en rijke dierenwereld. Afsluiten doe je met een bezoek aan het Waterberg Plateau.
DAG 2 | AANKOMST IN WINDHOEK

Je landt in Windhoek. Na het ophalen van de huurwagen kan je kennis maken met de hoofdstad waar je vele gebouwen terugvindt die herinneren aan het Duits koloniaal verleden. Deze hoofdstad is trouwens makkelijk te voet te verkennen en bezoekers kunnen zelfs gebruik maken van een topless tourbus.
Comfort: Vondelhof gastenhuis Kamertype: Standard (BB)
Charme: Olive Grove Guesthouse Kamertype: Standard (BB)
Exclusief: The Olive Exclusive Kamertype: Junior Suite (BB)

DAG 3 | KALAHARI WOESTIJN (± 260 km)

Vandaag word je geconfronteerd met de weidse uitzichten en de pastelkleuren van het Namibische landschap. De rode duinen van de Kalahari staan in groot contrast met de witte kalkrijke rotsen van de vallei. In deze omgeving vind je verscheidene antilopensoorten, giraf, kleine katachtigen en veel vogelsoorten terug. De planten in deze regio hebben zich uitstekend aangepast aan de erbarmelijke omstandigheden. Vanuit de lodge kan je tijdens een wandeling de leefgewoontes van de San leren kennen of genieten van een prachtige zonsondergang tijdens een rondrit per open jeep (ter plaatse te boeken).
Comfort: Auob Lodge Kamertype: Twin (BB)
Charme: Kalahari Anib Lodge of Kalahari Farmhouse Kamertype: Standard (BB)*
Exclusief: Kalahari Red Dunes Lodge Kamertype: Chalet (DBB)

* Anib Lodge is meer geschikt voor grotere groepen, Farmhouse is leuk als je wat meer privacy wil (wel iets verder afgelegen en naturedrives vinden plaats in Anib Lodge)

DAG 4 | KEETMANSHOOP - FISH RIVER CANYON (± 400 km)

Nu gaat het verder in zuidelijke richting naar Keetmanshoop. Onderweg zie je de uitgedoofde Brukkarosvulkaan. In Keestmanshoop bezoek je het kokerboomwoud en Giant's playground. Na de middag gaat het verder door tot aan de rand van de Fish River Canyon.
Comfort: Ai-Ais Hot Springs Resort Kamertype: Mountain View dubbel (BB)
Charme: Canon Roadhouse of Canon Village Kamertype: Standard (BB)*
Exclusief: Canon Lodge Kamertype: Chalet (BB)

* Roadhouse ligt iets dichter bij de Fish River Canyon, Village heeft wat meer een landelijker karakter

DAG 5 | FISH RIVER CANYON (± 160 km)

De Fish River Canyon is de tweede grootste canyon ter wereld. Over een afstand van 60 km heeft de rivier zich hier gedurende miljoenen jaren een weg gebaand tussen de rotsen van de Kalahari woestijn waardoor de canyon is ontstaan. Er zijn drie uitkijkpunten die je kan bezoeken en welke je een schitterend uitzicht bieden over dit prachtige natuurfenomeen. De warmwaterbronnen van Ai-Ais zijn zeker ook een bezoek waard. Ai-Ais is als een oase in de woestijn, gelegen aan de zuidkant van de Fish River Canyon. De naam Ai-Ais komt van de Nama bevolking en betekent vuurwater. Diep onder de grond wordt het water opgewarmd en komt via breuken in de rotsformatie naar boven aan een temperatuur van 60 graden! Ai-Ais is hierdoor de warmste warmwaterbron in zuidelijk Afrika.
Comfort: Ai-Ais Hot Springs Resort Kamertype: Mountain View dubbel (BB)
Charme: Canon Roadhouse of Canon Village Kamertype: Standard (BB)*
Exclusief: Canon Lodge Kamertype: Chalet (BB)

* Roadhouse ligt iets dichter bij de Fish River Canyon, Village heeft een landelijker karakter

DAG 6 | NAMIB WOESTIJN (± 535 km)

Onderweg maak je kennis met de enorme Namibwoestijn. Via het Namib Rand Natuurreservaat bereik je Sesriem. Sossusvlei zelf is een zoutmeer aan de voet van de hoogste duinen ter wereld. Vier kilometer ten zuiden van Sesriem, op weg naar Sossusvlei, kom je Sesriem Canyon tegen. Hier wordt bij regenval het water opgevangen in de pools en blijft daar voor maanden bewaard.
Comfort: Sossusvlei Lodge Kamertype: Desert Camp Standard Tent (BB)
Charme: Sossusvlei Lodge Kamertype: Sossusvlei Lodge Standard Tent (DBB)
Exclusief: Sossus Dune Lodge Kamertype: Dune Chalet (BB)

DAG 7 | SOSSUSVLEI (± 100 km)

Vroeg uit de veren voor een bezoek aan de hoogste rode zandduinen van de wereld, nabij Sossuvlei. De meeste bezoekers begeven zich onmiddellijk helemaal tot achteraan in het gebied. Dit is de locatie waar je buiten het beklimmen van prachtige duinen, ook nog eens fotogelegenheden krijgt om U tegen te zeggen, denk maar aan Deadvlei en Hiddenvlei. De grootste duin, Dune 45, heeft een hoogte van 325 m en is naar alle waarschijnlijkheid één van de meest gefotografeerde van alle duinen. Voor een bezoek aan Sossusvlei en Deadvlei, moet je voor de laatste 4 km een 4x4 shuttle nemen. (ter plaatse te betalen, 150 N$ per persoon).
Comfort: Sossusvlei Lodge Kamertype: Desert Camp Standard Tent (BB)
Charme: Sossusvlei Lodge Kamertype: Sossusvlei Lodge Standard Tent (DBB)
Exclusief: Sossus Dune Lodge Kamertype: Dune Chalet (BB)

DAG 8 | SWAKOPMUND (± 345 km)

Vanochtend vroeg bestaat de mogelijkheid een ballonvlucht te maken over de duinen, werkelijk onvergetelijk! (niet inbegrepen, maar best vooraf bespreken, 4950 N$ per persoon). Vervolgens, na het ontbijt, is het tijd om weer verder te trekken en dit richting Swakopmund via de Kuiseb canyon en het Namib-Naukluft nationaal park. Swakopmund is ongetwijfeld de meest geliefde stad van Namibië en voor velen de ideale plaats om te ontsnappen aan de hitte waarvoor dit land gekend is. Palmbomen en groene tuinen zijn een verademing voor al diegene die net de woestijn hebben getrotseerd.
Comfort: Cornerstone Guesthouse Kamertype: Luxury Room (BB)
Charme: Beach Lodge Kamertype: Standard (BB)
Exclusief: Seaside Hotel and Spa Kamertype: Standard (BB)

DAG 9 | SWAKOPMUND (± 100 km)

Bezoek eens Walvisbaai met zijn flamingo's, beklim Dune 42 of onderneem een boottochtje op zoek naar de dolfijnen en zeehonden met een rijke vogelkolonie op de achtergrond. Ook quadbiken in de duinen kan vandaag, of gewoon rustig rondslenteren in het centrum van Swakopmund. Zeker de moeite is een rit langsheen de Maanvallei en de Welwitschiavlakte. Eén bijzondere Welwitshia kan hier teruggevonden worden, namelijk de Great Welwitshia, die naar schatting 1.500 jaar oud is. Er zijn ook verschillende uitkijkpunten zoals deze bij de Moon Landscape vallei. Hier zie je zacht overlappende lagen aarde welke hier zo'n 450 miljoen jaar geleden werden afgezet en in de loop der jaren errodeerden en dit unieke landschap vormden.
Comfort: Cornerstone Guesthouse Kamertype: Luxury Room (BB)
Charme: Beach Lodge Kamertype: Standard (BB)
Exclusief: Seaside Hotel and Spa Kamertype: Standard (BB)

DAG 10 | DAMARALAND (± 310 km)

Vandaag rij je langs de Skeleton Coast en zie je in de zeebranding soms scheepswrakken. Indien gewenst, kan je een omweg maken tot de zeerobbenkolonie van Cape Cross. Het werd in 1968 geproclameerd als natuurgebied en meteen ook de grootste kolonie (van de 23) Kaapse pelsrobben langsheen de kust van Zuid-Afrika en Namibië. Onderweg kan je, zij het in de verte, kennis maken met de Spitzkoppe. De Spitzkoppe zijn een groepje afgeronde granieten bergen en zijn gelegen op 63 km ten noordwesten van Usakos, weg van Swakopmund. Hier hadden perfect filmopnames kunnen plaatsvinden voor 'The Lord of the Rings'. Deze bergformatie wordt ook wel eens de Matterhorn van Namibië genoemd, hoewel er weinig of geen echte gelijkenis is. Via Uis, een oude mijnstad, trek je verder door Damaraland en kom je onderweg regelmatig Damara's tegen in traditionele klederdracht, welke hun zelgemaakte waren langs de kant van de weg verkopen. Uiteindelijk bereik je Khorixas, de uitvalsbasis voor een bezoek aan Twyfelfontein.
Comfort: Bambatsi Guest Farm Kamertype: Cottage (BB)
Charme: Vingerklip Lodge Kamertype: Standard (DBB)
Exclusief: Mowani Mountain Camp Kamertype: Standard Tent (DBB)

DAG 11 | TWYFELFONTEIN (± 200 km)

De rit gaat vandaag via het versteende woud, waar de fossielen van naar schatting 200 miljoen jaar oude bomen liggen. Dan is het de beurt aan Twyfelfontein, het eerste en enige Werelderfgoed gebied dat Namibië rijk is en dat bekend staat als DE locatie als het gaat om rotsgravures. Een begeleide wandeling van ongeveer 1 uur brengt je naar de belangrijkste sites. In dezelfde regio heb je ook nog de verbrande berg en de orgelpijpen (Organ Pipes).
75 km ten oosten van Khorixas heb je Vingerklip, een geërodeerde monoliet van 35 meter hoog. Trots als hij is torent deze formatie zich uit over de vallei, beter gekend als de Ugab terrassen.
Comfort: Bambatsi Guest Farm Kamertype: Cottage (BB)
Charme: Vingerklip Lodge Kamertype: Standard (DBB)
Exclusief: Mowani Mountain Camp Kamertype: Standard Tent (DBB)

DAG 12 | CENTRAAL ETOSHA NATIONAAL PARK (± 300 km)

Vandaag is het Etosha nationaal park aan de beurt. Centraal in het park ligt de Etoshapan, een uitgedroogd binnenmeer van 5.000 km2. Langs de vele drinkplaatsen zie je grote kuddes olifanten, giraffen, springbokken, zebra's en gnoes. Ten westen van Okaukuejo ligt het Morenga Forest of sprookjesbos. Hier tref je een verzameling van Afrikaanse Moringo bomen aan, welke normaal gezien enkel op rotsachtig terrein groeien en in geringe hoeveelheden. Etosha is de enige plaats waar je van een bos kan spreken, daar dit type boom hier in grote getallen voorkomt.
Comfort: Okaukuejo Kamertype: Standard kamer A (BB)
Charme: Okaukuejo Kamertype: Standard Bush Chalet (BB)
Exclusief: Okaukuejo Kamertype: Waterhole Chalet (BB)

DAG 13 | OOSTELIJK ETOSHA NATIONAAL PARK (± 150 km)

Vandaag rij je het park in noordelijke richting door langsheen Halali. Hier kan je tot aan een uitkijkpunt rijden waar je een prachtig zicht hebt over de Etosha pan. In de omgeving van Namutoni kan je op zoek gaan naar leeuw, olifant en zwarte neushoorn. Naast 114 soorten zoogdieren leven er in Etosha nog honderden vogelsoorten.

In charme of exclusief verlaat je het park en logeer je in het schitterende Onguma Private Game Reserve, aan het oostelijke gedeelte van Etosha nationaal park. Dit is zonder meer DE locatie van waaruit je het park moet bezocht hebben. Onguma beschikt over niet minder dan 35.000 hectare land. Een grote hoeveelheid dieren kan hier worden aangetroffen zoals koedoe, giraf, eland, oryx, hartebeest, zebra en impala, maar ook carnivoren als leeuw, cheeta en luipaard. Tijdens de zomer wordt dit een paradijs voor vogelliefhebbers met maar liefst 300 verschillende soorten en duizenden vogels die migreren naar de nabij gelegen wetlands. Maar Onguma Private Game Reserve is veel meer dan dat, dit privaat wildpark is gewoon een absolute must om te ontdekken, en dit op alle vlak!
Comfort: Halali Kamertype: Dubbele kamer (BB)
Charme: Onguma Private Game Reserve Kamertype: Bush Camp Rondavel (BB)
Exclusief: Onguma Private Game Reserve Kamertype: The Fort Bush Suite (DBB)

DAG 14 | ETOSHA NATIONAAL PARK

Je hebt vandaag de gelegenheid om eens even tot rust te komen, eventueel een gamedrive in open jeep te reserveren (niet inbegrepen), of om er zelf opnieuw op uit te trekken om het wild te observeren in Etosha Nationaal Park.
Comfort: Namutoni Kamertype: Dubbele kamer (BB)
Charme: Onguma Private Game Reserve Kamertype: Bush Camp Rondavel (BB)
Exclusief: Onguma Private Game Reserve Kamertype: The Fort Bush Suite (DBB)

DAG 15 | WATERBERG PLATEAU (± 300 km)

Je verlaat het verre noorden en rijdt naar het Waterbergplateau, waar je heerlijk kan wandelen. Het park is bekend om zijn rode zandsteen formaties en weelderig groene vegetatie. Er is een grote verscheidenheid te zien aan wild, planten en vogels (meer dan 240 soorten). De Waterberg is ook historisch van belang: de Herero verloren hier hun belangrijkste strijd tegen de Duitse koloniale strijdkrachten aan het begin van de vorige eeuw.
Comfort: Waterberg Nationaal Park Kamertype: Bush Chalet (BB)
Charme: Wabi Lodge Kamertype: Garden Cottage (BB)
Exclusief: Okonjima Kamertype: Main Camp Garden Room (DBB)

DAG 16 | VERTREK (± 300 km)

De cirkel is rond en vanmorgend vertrek je terug naar Windhoek. In Okahandja bevindt zich de grootste kunstmarkt van Namibië waar je nog de laatste souvenirs kan kopen. In de namiddag is vanuit Windhoek de terugvlucht naar Europa voorzien.

DAG 17 | THUISKOMST

Prijslijst

2 PERSONEN 4 PERSONEN 6 PERSONEN
Per persoon in Comfort17,942 Rand (± 1,202.55 €)18,587 Rand (± 1,245.78 €)18,157 Rand (± 1,216.96 €)
Per persoon in Charme23,679 Rand (± 1,587.06 €)24,324 Rand (± 1,630.29 €)23,894 Rand (± 1,601.47 €)
Per persoon in Exclusief44,278 Rand (± 2,967.69 €)44,923 Rand (± 3,010.92 €)44,493 Rand (± 2,982.10 €)
PRIJZEN PER PERSOON OP BASIS VAN:

Prijzen gebaseerd op tarieven voor hoogseizoen juli 2017. U kan heel wat voordeliger reizen in laagseizoen (december - mei). Prijs alvast op aanvraag vrijblijvend beschikbaar

Indien 2 Samenreizenden in 1 tweepersoonskamer - Huurwagen Catg B - Bidvest Rent a Car
Indien 4 Samenreizenden in 2 tweepersoonskamer - Huurwagen Catg R- Bidvest Rent a Car
Indien 6 Samenreizenden in 3 tweepersoonskamer - Huurwagen Catg N - Bidvest Rent a Car

TYPE:

Comfort: Intieme voordelige middenklasse logementen met een persoonlijk karakter
Charme: Intieme middenklasse logementen met een persoonlijk karakter
Exclusief: Eersteklasse luxe logementen met oog voor detail en persoonlijke service

BB = Kamer en ontbijt RO = Enkel overnachting DBB = Kamer, ontbijt en avondmaal FB Kamer, ontbijt, lunch en avondmaal FI = alle maaltijden, 2 game activiteiten en overnachting

TIP: De selectie van accommodatie/auto is indicatief en mits beschikbaarheid. Go Zuid-Afrika beschikt over een uitgebreide selectie van andere verblijfplaatsen/auto's, wat u als klant de mogelijkheid biedt ZELF een selectie te maken. Hiervoor maken we graag een volledige aangepaste nieuwe offerte op.
Tevens kan u naar believen dagen aanvullen of uw reis inkorten, afhankelijk van uw tijd en budget. Wanneer uw kinderen meereizen maken we steeds een offerte waarin wordt rekening gehouden met de leeftijd, en/of u een kamer deelt (waar mogelijk).

INBEGREPEN:

Overnachtingen in B&B’s, lodges, hotels of nationale parken, op basis van kamer en ontbijt, tenzij anders vermeld
Avondmaal is inbegrepen in Charme (4x) Exclusief (6x)
Huurwagen met onbeperkt aantal kilometers, airco en 100% omnium verzekering
BTW
Vouchers met GPS-coördinaten en wegbeschrijving (andere opties mogelijk, zoals roadboek of enkel vouchers)

NIET INBEGREPEN:

Vluchten en luchthaventaksen vanuit het land van herkomst
Binnenlandse vluchten indien van toepassing
Contractkost huurwagen 80 R/N$
Benzine
Visum indien dit vereist moest zijn
Inkomgelden
Conservation fee(s) nationale parken
Dranken, snacks, middag- en avondmaal
Fooien
Reis en/of annulatieverzekering
De definitieve reissom wordt bepaald aan de hand van de door u aan te geven reisdatum en is afhankelijk van beschikbaarheid en uw persoonlijke reisvoorkeur(en).

LOADING MAP...

Maatwerk is de specialiteit van Go Zuid-Afrika. Er komt heel wat bij kijken om een reis naar Namibie te organiseren en onze grondige kennis van zaken zal u zeker weten te waarderen. Niet te min laten we u de vrijheid om ook zelf aan de slag te gaan. Op basis van uw persoonlijke voorkeur en onze kennis kunnen we een mooie reis samenstellen, waarin uw accommodatie, eventuele activiteiten en autohuur door Go Zuid-Afrika geregeld worden, of u kan al eens een kijkje nemen in ons aanbod van selfdrive programma's. Neem gerust met ons contact op voor een vrijblijvende offerte.

contacteer ons prijsofferte aanvragen

Afrika door de lens

onze fotogalerij

16781 foto's

kies voor de

GO Zuid-Afrika

digital reisgids

lees meer exclusief voor onze klanten