GO ZUID-AFRIKA

terug naar de lijst

10 daagse Kilimanjaro beklimmen (Lemosho Route)

vanaf
3,035 US$ (2,679.87 €) pp
Tanzania
Arusha | Kilimanjaro NP
prijsofferte aanvragen
De Lemosho Route is een weinig gebruikte, maar vooral een mooie manier om Mount Kilimanjaro te trotseren via het Shira Plateau. De route is een van de weinige waar groepen vaak op de eerste dag worden begeleid door een gewapende ranger. De bossen rond de Lemosho Glades worden namelijke bewoond door buffels, olifanten en andere wilde dieren. Op zich reeds een bijzondere ervaring, maar niets evenaart de uiteindelijke klim. De laatste jaren wint de beklimming van deze berg van 5.895 meter hoogte steeds meer aan populariteit.De jongste persoon ooit die Mount Kilimanjaro beklom was 7 jaar oud en de oudste man was 85. Trek mee naar de top!
DAG 1 | AANKOMST

Je land op Kilimanjaro International Airport waar je chauffeur/gids je reeds zal staan opwachten voor een transfer naar je accommodatie in Arusha.

Overnachting:
Comfort/Charme: Mc Elly's Hotel Accommodatie: Standard Basis: DBB

DAG 2 | LONDOROSSI GATE - MTI MKUBWA CAMP (2.821 m)

Na het ontbijt volgt een briefing over de komende dagen door je chauffeur/gids waarna je vertrekt naar de Londorossi Gate (2.100 m). De dragers zijn reeds volop aan het werk om water, voedsel, gas en het belangrijkste materiaal dat mee moet te verzamelen. Zorg zelf alvast voor je drinkwater en extra kleding, want de dragers klimmen een stuk sneller dan jezelf. Lunch geniet je onderweg. Na registratie bij de parkautoriteiten gaat het verder naar het startpunt 12 km verderop bij Lemosho (2.244m). De weg is niet al te best en vooral na hevige regen is het best een ongemakkelijke route. Soms zelfs dermate slecht dat het laatste stuk mogelijk te voet zal moeten worden afgelegd. Forest Camp is je eindbestemming van de dag. Je tent zal reeds opgezet zijn door de drager. Schrik niet dat de nachttemperaturen hier tot het vriespunt kunnen dalen.

Overnachting:
Comfort/Charme: Mti Mkubwa Camp Basis: FB

DAG 3 | SHIRA CAVE CAMP I (3.875 m)

Vandaag staat een wandeling van ongeveer 8 uur op het programma (15.6 km). Het pad loopt nog even langs het bos maar zal uiteindelijk in meer steil en open gebied komen, meer bepaald moorland. Je zal verscheidene bergrivieren oversteken alvorens na 8 km je Shira 1 kamp bereikt op 3.504 m. Hier nuttig je het middagmaal aan de westelijke zijde van het Shira plateau. Daarna verder naar het gelijknamige kamp. Dit deel is adembenemend mooi, zeker bij het zien van gletsjers. De nacht in het kamp zal nog frisser worden dan daags voordien.

Overnachting:
Comfort/Charme: Shira Camp I Basis: FB

DAG 4 | SHIRA CAVE CAMP II

Dag vier is een vrij rustige dag met een trek langsheen het Shira plateau. Een perfecte dag voor acclimatisatie en met de mogelijkheid om nog enkele andere kleine routes te trotseren alvorens te rusten in Shira Camp II

Overnachting:
Comfort/Charme: Shira Cave Camp II Basis: FB

DAG 5 | BARRANCO CAMP (3.984 m)

10 kilometers moet je vandaag in zowat 8u trotseren in oostelijke richting tot bij Lava Tower (4.642 m). Je komt nu in semi-woestijngebied terecht met tal van rotsen. Net voor Lava Tower komt de Lemosho route samen met de Machame route. Hier zullen heel wat bergbeklimmers last ondervinden van hoofdpijn of buiten adem zijn. Na de middag klim je nog een 700 m tot bij Barranco Camp. Deze klim is niet te onderschatten, maar wel zeer belonend en een ideale fotogelegenheid, zeker bij helder weer en een perfecte zonsondergang.

Overnachting:
Comfort/Charme: Barranco Camp Basis: FB

DAG 6 | KARANGA CAMP (4.100 m)

Dag zes begint met het beklimmen van de 300 m hoge Barranco Muur. Het wordt handen en voetenwerk om de grote rotsten te trotseren. De top ligt net onder de Heim gletsjer. Het is hier dat je de ware schoonheid van Mount Kilimanjaro en Kibo zal weten te waarderen. Via de Karanga vallei bereik je het gelijknamige kamp. Hier zal je een warm middagmaal worden gepresenteerd. De rest van de middag is voor jezelf en vooral ook om verder te acclimatiseren.

DAG 7 | BARAFU CAMP (4.681 m)

Via de Karanga vallei zal de route samenvallen met de Mweka route, de ideale weg terug trouwens. De Karanga vallei is de laatste plaats waar er water beschikbaar is dank zij enkele rivieren. Maar goed ook want Barafu Camp beschikt niet over water. De tenten zullen opgesteld worden op een smalle en steile doorgang. Ze staan bloot aan de natuurlijke elementen en op deze hoogte wordt het best een koude nacht. De top ligt nu nog zo een 1.200 m hoger. Hier maak je tijd voor het verzamelen van je berggereedschap en kledij. (vergeet geen opgeladen batterijen). Ga best vroeg naar bed wat je hebt je rust nodig.

Overnachting:
Comfort/Charme: Barafu Camp Basis: FB

DAG 8 | UHURU PEAK - MWEKA CAMP (3.090 m)

Je zal rond 23u gewekt worden voor wat thee en beschuit alvorens je de weg naar de top gaat trotseren. Iets na middernacht volgt de trek naar Gillma's Point (5.685 m). Een tocht van om en bij de 6 uur en meteen ook de zwaarste tot je Stella Point bereikt. Dit is vaak het punt dat bergbeklimmers last hebben van hoogteziektes. Eens aan de top word je niet alleen getrakteerd op een uniek moment tijdens zonsopgang, maar kan je ook meteen een selfie nemen bij het hoogste punt van Mount Kilimanjaro. De tijd op de top zal vooral afhangen van de weersomstandigheden. Vervolgens begin je weer aan de afdaling naar Barafu Camp. Na wat te rusten en eten daal je verder af tot bij Mweka Camp.

Overnachting:
Comfort/Charme: Mweka Camp Basis: FB

DAG 9 | MWEKA GATE - ARUSHA

Na het ontbijt volgt een wandeling van een vijftal uur. Als je snel last hebt van je knieën is dit mogelijk een afdaling die langer zal duren dan verwacht. Eens terug bij Mweka Gate (1.641 m) is het tijd om je certificaat op te halen. Een groen certificaat voor wie Stella Point bereikte en een gouden voor wie de Uhuru top behaalde. Van bij de gate gaat het nog even verder tot bij Mweka dorp. Hier ontmoet u weer de chauffeur/gids die u weer naar het hotel in Arusha zal brengen.

Overnachting:
Comfort/Charme: Mc Elly's Hotel Accommodatie: Standard Basis: DBB

DAG 10 | TERUGVLUCHT - THUISKOMST

Transfer van het hotel naar de luchthaven waar je terug richting Europa vliegt. Wie dit wenst kan hier aansluitend ook nog enkele dagen in Tanzania doorbrengen of opteren voor een strandvakantie in Zanzibar.

Prijslijst

2 PERSONEN 4 PERSONEN 6 PERSONEN
Per persoon in Comfort3,035 US$ (± 2,679.87 €)2,990 US$ (± 2,640.14 €)2,930 US$ (± 2,587.16 €)
PRIJZEN PER PERSOON OP BASIS VAN:

Tarief geldig van 1 januari 2018 tot 31 december 2018

Opmerking: Bergbeklimmers die de Lemosho Route opteren moeten er rekening mee houden dat hoogteziektes op deze route vaker voorkomt dan vergelijkbaar met andere routes. Een extra, reeds voorziene, acclimatitatiedag is dan ook sterk aanbevolen.

Indien 2 samenreizenden in 1 tweepersoonskamer
Indien 4 samenreizenden in 2 tweepersoonskamer
Indien 6 samenreizenden in 3 tweepersoonskamer

TYPE:

Comfort: Intieme voordelige middenklasse logementen met een persoonlijk karakter, alsook slaaphutten met basis comfort

FB Kamer, ontbijt, lunch en avondmaal

TIP: De selectie van accommodatie is indicatief en mits beschikbaarheid. Go Zuid-Afrika beschikt over een uitgebreide selectie van andere verblijfplaatsen/auto's, wat u als klant de mogelijkheid biedt ZELF een selectie te maken. Hiervoor maken we graag een volledige aangepaste nieuwe offerte op.
Tevens kan u naar believen dagen aanvullen of uw reis inkorten, afhankelijk van uw tijd en budget. Wanneer uw kinderen meereizen maken we steeds een offerte waarin wordt rekening gehouden met de leeftijd, en/of u een kamer deelt (waar mogelijk).

INBEGREPEN:

Overnachtingen in hotel (2x) en in slaaphutten (7x)
FB (Full board: 3 maaltijden per dag) uitgezonderd dag 1 zonder ontbijt
Alle PARK FEES
Alle CAMPING FEES
Kilimanjaro National Park Rescue Fee
Ervaren Engelstalige berggids, koks en 3 dragers (1 stuk bagage per persoon, max. 15 kg)
Assistent gids per twee bergbeklimmers
Alle transfers tussen de accommodaties/gates en de luchthavens
Eerste hulp kid
Oximeter, zuurstoffles en hoge druk tas

NIET INBEGREPEN:

Vluchten en luchthaventaksen vanuit het land van herkomst
Lokale vluchten indien van toepassing
Visumkosten (50 US$/per persoon), ter plekke te regelen
Wasserette
Slaapzak/mat (kan bijkomend gehuurd worden)
Bijkomende kosten als gevolg van het vroegtijdig beëindigen van de klim (transfer, extra nachten, accommodatie)
Klimmateriaal (kan bijkomend gehuurd worden)
Persoonlijke medische/hygiënische kid
Kleding en schoeisel voor extreme hoogte (bescherming tegen koude en water)
Kilimanjaro map (te verkrijgen bij de inkom)
Extra drager 15 US$, indien nodig
Drankjes
Fooien (*)
Reis en/of annulatieverzekering
De definitieve reissom wordt bepaald aan de hand van de door u aan te geven reisdatum en is afhankelijk van beschikbaarheid en uw persoonlijke reisvoorkeur(en)

(*) Een niet bindende richtlijn voor fooien zijn:

- Hoofdgids: 20 US$/per dag voor uw gezelschap
- Assistent gids: 12 US$/per dag voor uw gezelschap
- Kok: 8 US$/per dag voor uw gezelschap
- Dragers: 5 US$/per drager/dag voor uw gezelschap

LOADING MAP...

Maatwerk is de specialiteit van Go Zuid-Afrika. Er komt heel wat bij kijken om een reis naar Tanzania te organiseren en onze grondige kennis van zaken zal u zeker weten te waarderen. Niet te min laten we u de vrijheid om ook zelf aan de slag te gaan. Op basis van uw persoonlijke voorkeur en onze kennis kunnen we een mooie reis samenstellen, waarin uw accommodatie, eventuele activiteiten en autohuur door Go Zuid-Afrika geregeld worden, of u kan al eens een kijkje nemen in ons aanbod van selfdrive programma's. Neem gerust met ons contact op voor een vrijblijvende offerte.

contacteer ons prijsofferte aanvragen

Afrika door de lens

onze fotogalerij

16781 foto's

kies voor de

GO Zuid-Afrika

digital reisgids

lees meer exclusief voor onze klanten