GO ZUID-AFRIKA

Map OptiesOnze accommodaties

Charme Exclusief Natuurparken Privaat Wildparken Mobiele Kampen
Strandverblijven Dorphuisjes Wijndomeinen Apartementen Riviercruise

Google Maps wordt geladen...

terug naar de lijst

Jock Explorer Camp

3kamers/units
Zuid-Afrika | Kruger | Komatipoort Zuid-Afrikaanse eigenaar/uitbater(s): Mantis Collection
270.46 m | Lat:S 25° 13' 58" Long: E 31° 47' 9" check-in: 12:00 / check-out: 10:00
Reserveer
Jock Explorer Camp maakt onderdeel uit van Jock Safari Lodge bij het Kruger nationaal park en biedt gasten een unieke ervaring uit vervlogen tijden. Een tijd waarin het verkennen van de Afrikaanse bush nog eerder een ontdekkingsreis was, die gemaakt werd door mensen als de legendarische Percy Fitzpatrick in de 18e eeuw. Het kamp en de tenten werden zorgvuldig nagemaakt, met gelijkaardige stijl van veldbedden, wastafels onder canvas, lantaarns in plaats van elektrische verlichting, alles is er aan gedaan om de sfeer van weleer na te bootsen. Deze tweedaagse educatieve wandelsafari wordt geleid door twee zeer gespecialiseerde gidsen en de nachten worden doorgebracht rond het kampvuur, genietend van een heerlijke maaltijd, terwijl je meer komt te weten over de geschiedenis van Jock of the Bushveld, Percy Fitzpatrick en de geschiedenis van Kruger nationaal park. Overdag wordt er uitvoerig te voet gezocht naar wild in deze privaat concessie, binnen het Kruger nationaal park.

Explorer Camp werkt tijdens de koudere wintermaanden, tussen april en eind oktober. Elk parcours neemt 2 nachten in beslag en vertrokken wordt er steeds op vrijdag. De afstanden die per dag gelopen worden varieren elke dag rond de drie uur. Een open jeep blijft ter beschikking en kan ook ingezet worden om de gasten naar een andere locatie binnen het gebied te brengen, om vervolgens de voetsafari te ondernemen.

Er wordt tijdens de tocht gebruik gemaakt van 3 ruime tenten onder canvas, met een maximale capaciteit van 2 personen. De maaltijden tijdens de safari zijn rustiek en worden bereid door de Shangaan Chef Wassingen. De maaltijden worden genoten onder een prachtige sterrenhemel en bij het kampvuur. Elke tent heeft een emmer buitendouche en een eigen bio-box toilet met canvas voor de privacy. Voorzieningen die aanwezig zijn, zijn muggenspray, toiletpapier, handdoeken, doekjes, sanitaire zakken evenals bio-afbreekbare douchegel en shampoo.

Opmerking: Deelnemers ouder dan 60 dienen vooraf een medisch attest te kunnen voorleggen dat ze geschikt zijn om de wandeltochten te ondernemen. Kinderen +16 zijn eveneens welkom. De kampeerplaats is niet afgeschermd en dieren kunnen dus vrij rondbewegen, dit om de ware ontdekkingsreizigers sfeer te creeren. Wilde dieren zijn in staat om op elk moment van de dag het kamp te betreden en hoewel alle veiligheidsvoorschriften zijn gevolgd bij het opzetten van het kamp, blijft dit een realiteit.

Programma

Dag 1: Dag van aankomst (altijd op vrijdag). Alle gasten melden zich aan bij Jock Safari Lodge, liefst voor 13u. U geniet een maaltijd en maakt kennis met uw ervaren gids die tevens voor de transfer in een open safari voertuig naar Explorer Camp zal brengen. Het kamp werd vooraf opgesteld dus u hoeft zelf niets te doen. Sundowner snacks worden genoten bij aankomst in het kamp, waar 's avonds genoten wordt van een diner bij het kampvuur.

Dag 2: Vroeg op om even te genieten van muffins, fruit, koekjes, thee en koffie. Vervolgens volgt de ochtendwandeling welke om en bij de drie uur zal duren. Vervolgens kan u bij het kamp genieten van een stevige brunch. De rest van de dag geniet u van ontspanning bij de tent. Een verscheidenheid aan lichte sandwiches en/of taart met vers fruit kan vervolgens worden genoten bij de Afternoon Tea. Daarna volgt voetsafari en ' Sundowner' drankjes die worden genuttigd in de bush, in de buurt van het kamp. Eens terug in het kamp volgt het avondmaal onder de sterren, gezellig bij het kampvuur.

Dag 3: Ook vanochtend vroeg op voor een ontbijt in de bush, met vertrek omstreeks 10.00 uur. Een korte wandeling op de ochtend van vertrek is facultatief en kan je best even bespreken met je ranger. Rond 11u ben je weer terug in Main Lodge, Jock Safari Lodge.

* Euro prijs is indicatief en schommelt volgens de koersverhouding Rand/Euro per dag. Hoteliers behouden het recht hun prijzen aan te passen zonder voorafgaande kennisgeving. Ondanks alles in het werk is gesteld om de prijzen zo correct mogelijk weer te geven, is Go Zuid-Afrika niet aansprakelijk voor eventuele fouten of aanpassingen.

Reserveer

Maaltijden:

OntbijtLunchDiner

Faciliteiten:

Open haardParkeerplaats

In de kamers:

Rookverbod

In de badkamers:

Douche

In de omgeving:

BosgebiedWildNationaal ParkRivier of meer
map

Maatwerk is de specialiteit van Go Zuid-Afrika. Er komt heel wat bij kijken om een reis naar Zuid-Afrika te organiseren en onze grondige kennis van zaken zal u zeker weten te waarderen. Niet te min laten we u de vrijheid om ook zelf aan de slag te gaan. Op basis van uw persoonlijke voorkeur en onze kennis kunnen we een mooie reis samenstellen, waarin uw accommodatie, eventuele activiteiten en autohuur door Go Zuid-Afrika geregeld worden, of u kan al eens een kijkje nemen in ons aanbod van selfdrive programma's. Neem gerust met ons contact op voor een vrijblijvende offerte.

contacteer ons

Afrika door de lens

onze fotogalerij

16781 foto's

kies voor de

GO Zuid-Afrika

digital reisgids

lees meer exclusief voor onze klanten

Goed om weten: Gamedrives en andere activiteiten zijn van nature niet privé. Deze worden in gezelschap van anderen uitgevoerd. Sommige privaat wildparken hebben de optie om een privaat voertuig te regelen, mits bijbetaling. Gelieve dit best even vooraf te controleren. Een standaard open terreinwagen biedt plaats aan negen passagiers achterin (3 rijen van drie personen). Zorg ervoor dat u tijdig aanwezig bent zodat u geen activiteiten mist. Als u niet tijdig opdaagt worden gemiste activiteiten niet gecompenseerd.

tevreden klanten is top prioriteit !

lees wat ze zeggen

de beste prijzen voor huurwagens

Huur een auto in