GO ZUID-AFRIKA

Map OptiesOnze accommodaties

Charme Exclusief Natuurparken Privaat Wildparken Mobiele Kampen
Strandverblijven Dorphuisjes Wijndomeinen Apartementen Riviercruise

Google Maps wordt geladen...

terug naar de lijst

Gondwana Game Reserve

5 25kamers/units
Zuid-Afrika | Tuinroute | Mosselbaai Zuid-Afrikaanse eigenaar/uitbater(s): Marc en Wendy Rutherford
322.35 m | Lat:S 34° 4' 51" Long: E 21° 54' 40" check-in: 12:30 tot 14:00 / check-out: 11:00
Reserveer
Gondwana Game Reserve is het eerste natuurlijke Big Five prive wildpark in de West-Kaap dat eind 2008 de deuren opende. Het Fynbos kamp bestaan uit 30 kamers (waarvan 15 gebouwd zijn in de traditionele Khoisan stijl) en 10 luxe suites. De kamers kijken uit over de vallei en het Outeniqua gebergte. Het park heeft een slordige 25.000 hectare land dat vroeger gebruikt werd voor schapen en struisvogels. Het werd grotendeels omgevormd tot het oorspronkelijk natuurgebied, zodat wild kon worden geïntroduceerd. Kenmerkend voor Gondwana Game Reserve is dat het gebied uniek fynbosgebied is, oorspronkelijk Khoisan land was en dat er na eeuwen afwezigheid terug wilde dieren rondlopen. De luxe accommodatie, het vriendelijke onthaal, de zeer leerrijke gamedrives en de schitterende keuken maken Gondwana tot een nooit te vergeten ervaring.

De eigenaar, Marc Rutherford (33) werd samen met zijn vrouw, Wendy Rutherford, in 2004 verliefd op een lapje grond ten noorden van Mosselbaai. Ze hadden elkaar enkele jaren daarvoor ontmoet in het Tswalu Privaat wildpark waar Mark betrokken was bij het beheer van het wild en Wendy op marketing trip was voor haar toenmalige werkgever De Beers Diamonds. Wendy was volledig weg van de ongerepte prachtige natuur dat het gebied aan de voet van de Outeniqua bergen te bieden had. Een weelde aan biodiversiteit en vooral veel kleuren van fynbos zoals protea’s en erica’s. Mark op zijn beurt zag potentieel in de verdere ontwikkeling van het land en vooral in het uitzetten van wild, met name dieren die hier ooit, lang voordat Europese settlers zich vestigden, de normaalste zaak van de wereld waren maar nu verdwenen of zelfs uitgestorven zijn. Het begin van een droom die werkelijkheid wordt. Aanvankelijk werden drie veeboerderijen aangekocht met in totaal een oppervlakte van 6.500 hectare. De eigendommen werden specifiek gekozen voor hun potentieel op het vlak van conservatie, toekomst in toerisme en de mogelijkheid om wild op een verstandige manier uit te zetten. Tegen 2009 groeide het domein verder uit tot 10.500 hectare.  Dit maakte dat het Gondwana Game Reserve nu ook bescherming zou gaan bieden aan bedreigde fauna zoals Renosterveld en Blanco Fynbos Renosterveld.

Om het land verder te ontwikkelen, wild aan te kopen en omheinigen en accommodatie te kunnen installeren, gaat Mark ten rade bij de bank en overhandigt hen een zakenplan. Dat zakenplan heeft onder andere de bouw van villa's die niet alleen als privé woning kunnen worden gebruikt maar ook als accommodatie voor toeristen. Investeerders kunnen zo een deel van hun investering terug genereren door de inkomsten van bezoekers die gebruik maken van de villa's. De bank en investeerders geloven in de droom van Mark en Wendy en niet veel later wordt gestart met de bouw van verschillende villa’s.  In juni 2010 is er de opening van de nieuwe luxe Kwena Huts main lodge en 14 deluxe kamers (eveneens in de vorm van een Kwena hut). De hutten zijn geïnspireerd uit een eeuwenoud  Khoi San concept en het Afrikaanse dorp vloeit geheel vrijwel vlekkeloos mee in de natuur, alsof het er reeds jaren was. Er werd heel veel gewerkt met elementen uit de omliggende omgeving, zoals Nguni huiden en hoorns, stenen, boomstronken en stokken en de naalden van porcupine en de bladeren van de aloe. Onder de faciliteiten behoren een receptie met souvenirshop, een centrale bijeenkomst met open haard die leidt naar een adembenemend uitzicht over de vallei, waterpoelen en dramatische bergen en het zwembad

De Kwena hutten zijn tot in de puntjes verzorgd, net als de villa's trouwens, ze hebben onder andere een aarden pot open haard en een grote open badkamer met een regenval douche en ligbad. Elke slaapkamer heeft een ruime veranda onder een rieten plafond volledig in lijn met de natuurlijke omgeving. Doordat de hutten deels omringd zijn door aarde muren, blijft de ruimte in de zomer heerlijk koel en in de winter behoorlijk warm. De naam Kwena is afkomstig uit de Khoi San taal en werd gebruikt als een verwijzing naar elkaar. De villa’s, die eveneens beschikbaar zijn voor de gasten, hebben hun naam niet gestolen. Het zijn echte luxe villa’s met een oppervlakte van meer dan 250 vierkante meter en alle nodige comfort, plasma televisie, volledig ingerichte keuken, drie aparte kamers met eigen badkamer met douche en ligbad en een zeer ruim salon. Buiten hebben de gasten vanop een groot terras (zowel op de boven- als de benedenverdieping) een prachtig uitzicht over de vallei en de omringende bergen.

ACTIVITEITEN

Wie Gondwana Game Reserve zegt, denkt meteen ook aan gamedrives. Die vinden plaats in open jeep en met ervaren rangers. De gamedrives vinden net zoals in de meeste privaat wildparken plaats in de late namiddag en de vroege ochtend. De vele heuvels en valleien, dito moeilijk terrein maken dat het observeren van wild niet zo eenvoudig is. En toch kom je niet ontevreden terug van zowel de middag- als ochtend gamedrive. Je vindt hier leeuwen op het domein. Tevens leeft er een kudde Kaapse buffels en olifanten, al laten die zich niet makkelijk zien. Ze kunnen dan ook profiteren van het volgroeide fynbos gewas. Verder zie je springbok, eland, koedoe, rode hartenbeest, Burchell zebra, bontebok en zeldzame bergzebra, elk in zijn of haar eigen biotoop. Cheeta's leven eveneens op het domein. Dat dit gebied op amper 15 kilometer van Mosselbaai ligt, en nog niet eens 400 kilometer van Kaapstad, en daarenboven volledig malaria-vrij is, maakt het des te aantrekkelijker. Toegegeven, het past niet meteen in eenieders budget maar wie weet, zeg nooit 'nooit'.  Uniek is het vast en zeker, uniek omdat dit gebied eeuwen geleden de thuis was van al de diersoorten die nu opnieuw zijn geintroduceerd. Als alternatief kan je ook opteren om mee te doen aan de dagexcursies of gamedrives, eveneens met ranger en open jeep of wat dacht u van natuurwandelingen of safari te paard (in de natuur maar een afzonderlijk gedeelte waar carnivoren niet komen). Voor bezoekers die er overnachten bestaat ook de mogelijkheid om natuurwandelingen te ondernemen en aan mountainbiking te doen.

TARIEVEN VOOR DE MAAND november 2018

Prijzen in Zuid-Afrikaanse rand, per nacht, op basis van alles inclusief (FI), tenzij anders vermeld. Geldig tussen . Euro prijs louter indicatief (*)

Opmerking: Conservation fee is niet inbegrepen 2018: 250R/volw/verblijf en 100R/kind/verblijf. 2019: 300R/volw/verblijf en 150R/kind/verbijf.
Inbegrepen in de prijs zijn alle maaltijden volgens het gekozen regime, afternoon tea, het junior ranger programma en 2 gamedrives

Minimum 2 nachten verblijven in Kwena Lodge en de villa's: 20/12/2018 – 15/01/2019, 19/04/2019 – 23/04/2019 en 20/12/2019 – 15/01/2020. • Half pension niet mogelijk tijdens volgende periodes: 20/12/2018 – 15/01/2019 en 20/12/2019 – 15/01/2020.

Kinderen:
Kinderen jonger dan 6 jaar kunnen niet deelnemen aan de gamedrives. Er is wel een mogelijkheid om een prive voertuig te huren aan 3600 rand per dag om kinderen tussen 2 en 6 jaar mee te nemen tijdens de gamedrive. Dit is 48 uur voor aankomst aan te vragen en onder voorbehoud van beschikbaarheid. Er is ook een Junior Ranger programma.
Kinderoppas beschikbaar tegen R150/uur.
Kinderen van 0 tot 5 jaar verblijven gratis indien ze een kamer delen met de ouders.
Kinderen van 5 tot 11 jaar betalen 50% zowel indien ze de kamer delen met 2 volwassenen als wanneer ze in een eigen kamer in 1 van de villa's logeren.

Activiteiten:
Familie gaan-vissen-picnic: 300R/volw en 190R/kind. Kinderen -4 jaar niet toegelaten. Max. 4 personen+/- 2 uur
Mountainbiken: gratis
Begeleide wandeling: 450R/pp. Kinderen -12 jaar niet toegelaten. +/- 2 uur
Activiteiten zijn best op voorhand te reserveren.

Typische dagindeling bij FB (zomer):
13h-14h30: lunch
16h: tea time en onmoeting met de ranger
16h30: vertrek game drive
19h30: diner
5h30: wekdienst
6h00: ochtend game drive
8h-10h30: ontbijt
11h: check out

Het is aangeraden om niet later dan 13u toe te komen om zodoende de lunch niet te missen.
Bovenstaande uren tijdens de winterperiode zullen variëren (namiddag game drive vertrekt vroeger en ochtend game drive later)

* Euro prijs is indicatief en schommelt volgens de koersverhouding Rand/Euro per dag. Hoteliers behouden het recht hun prijzen aan te passen zonder voorafgaande kennisgeving. Ondanks alles in het werk is gesteld om de prijzen zo correct mogelijk weer te geven, is Go Zuid-Afrika niet aansprakelijk voor eventuele fouten of aanpassingen.

Reserveer

Maaltijden:

OntbijtLunchDiner

Faciliteiten:

Bar gelegenheid Open haardZwembadParkeerplaats

In de kamers:

RookverbodThee en koffieKluisjeHaardroger

In de badkamers:

DoucheDouche in bad

In de omgeving:

StrandPlattelandStadBosgebiedWildGolfBerg(en) Rivier of meerTownship
map

Maatwerk is de specialiteit van Go Zuid-Afrika. Er komt heel wat bij kijken om een reis naar Zuid-Afrika te organiseren en onze grondige kennis van zaken zal u zeker weten te waarderen. Niet te min laten we u de vrijheid om ook zelf aan de slag te gaan. Op basis van uw persoonlijke voorkeur en onze kennis kunnen we een mooie reis samenstellen, waarin uw accommodatie, eventuele activiteiten en autohuur door Go Zuid-Afrika geregeld worden, of u kan al eens een kijkje nemen in ons aanbod van selfdrive programma's. Neem gerust met ons contact op voor een vrijblijvende offerte.

contacteer ons

Afrika door de lens

onze fotogalerij

16781 foto's

kies voor de

GO Zuid-Afrika

digital reisgids

lees meer exclusief voor onze klanten

Onze klanten zeggen

fantastisch resort. Goede rangers - wij hadden Amélie Delamare. Top.Wij hadden de beste lodge - bruidssuite ..!! zebra's stonden ons 's morgens op te wachten.

Jean-Paul en Rita Lavigne (31-03-2015)

Goed om weten: Gamedrives en andere activiteiten zijn van nature niet privé. Deze worden in gezelschap van anderen uitgevoerd. Sommige privaat wildparken hebben de optie om een privaat voertuig te regelen, mits bijbetaling. Gelieve dit best even vooraf te controleren. Een standaard open terreinwagen biedt plaats aan negen passagiers achterin (3 rijen van drie personen). Zorg ervoor dat u tijdig aanwezig bent zodat u geen activiteiten mist. Als u niet tijdig opdaagt worden gemiste activiteiten niet gecompenseerd.

tevreden klanten is top prioriteit !

lees wat ze zeggen

de beste prijzen voor huurwagens

Huur een auto in