GO ZUID-AFRIKA

Map OptiesOnze accommodaties

Charme Exclusief Natuurparken Privaat Wildparken Mobiele Kampen
Strandverblijven Dorphuisjes Wijndomeinen Apartementen Riviercruise

Google Maps wordt geladen...

terug naar de lijst

Madi a Thavha

8kamers/units
Zuid-Afrika | Oostelijk laagveld | Louis Trichardt Nederlandse eigenaar/uitbater(s): Marcelle Bosch en Aart van Soest
941.5 m | Lat:S 23° 0' 57" Long: E 29° 49' 40" check-in: 15:00 tot 18:00 / check-out: 10:00
Reserveer
Na drie jaar hard werken hadden Nederlanders Marcelle en Aart in 2007 een mijlpaal bereikt, de opening van hun schitterend gastenverblijf Madi a Thavha, wat zoveel betekend als 'water uit de bergen'. In de loop der jaren hebben mensen niet alleen kennis kunnen maken met deze bijzondere lodge, op een al even bijzondere locatie, maar ook met al het werk dat Marcelle en Aart, samen met hun personeel verwezenlijkt hebben. Ze wisten verschillende doelgroepen aan te trekken, maar vooral diegene die een kleurrijke culturele ervaring wil meemaken. Projecten, die ze zelf opgezet hebben, omvatten begeleide excursies naar de lokale bevolking waar ze enorm mee betrokken zijn. Geen 'Bokrijk in Afrika', maar het leven zoals het is. Hier leven de lokale Venda en Tsonga met enige trots en overgave nog steeds zoals eeuwen geleden, al heeft modern comfort of luxe stilaan ook reeds z'n intrede gedaan. Je maakt hier kennis met pottenbakkers, muzikanten, houtbewerkers en ga zo maar door. We kunnen deze kennismaking dan ook ten zeerste aanbevelen, zeker ook omdat je ook nog eens kennis maakt met een prachtig stukje natuur.

Op het eerste gezicht lijken de gebouwen van Madi a Thavha aan de sobere kant, maar eens je deze binnen treed merk je dat ze heel decoratief en vooral gezellig werden ingericht. Er werd vooral veel gebruik gemaakt van lokale materialen en bouwtechnieken. Als voorbeeld, overal traditionele cementvloeren in de kleuren die de Venda gebruiken in hun hutten. Het hoofdhuis hebben ze zoveel mogelijk in de oorspronkelijke staat teruggebracht, met veranda's rondom, die bescherming geven tegen de warmte en de felle zon. Ook hier is de inrichting sober, maar wel met een luxe uitstraling. De vrouwen van Madi a Thavha Design, het naaibedrijf op de boerderij, zijn bijna een jaar bezig geweest om alle gordijnen, tafelkleden, placemats, kussen en beddenspreien te vervaardigen. Het is hier dat de gasten, indien gewenst een ontbijt of avondmaal kunnen nuttigen. Verwacht geen culinaire hoogstandjes maar een (h)eerlijke, gastvrije keuken, waar de maaltijden met heel veel liefde en smaak bereidt werden en ook nog eens democratisch geprijsd zijn. Niets wordt aan het toeval overgelaten om de gasten op deze boerderij een blijvende herinnering mee te geven. Wie Madi a Thavha bezoekt, moet ongetwijfeld ook even tijd maken om het plaatselijke museum, dito galerij te bezoeken. Hier kom je snel heel wat te weten en zien over de rijke Venda en Tsonga cultuur.

Ontdek samen met Go Zuid-Afrika Madi a Thavha

TARIEVEN VOOR DE MAAND januari 2018

Prijzen in Zuid-Afrikaanse rand, per nacht, op basis van overnachting, ontbijt (BB), tenzij anders vermeld. Geldig tussen . Euro prijs louter indicatief (*)

Opmerking: Kinderen tussen 0 en 2 jaar verblijven gratis bij de ouders (babybedjes beschikbaar). Kinderen tussen 3 en 10 jaar kunnen gebruik maken van een extra bed in de Suite, dit aan 50% van het volwassen tarief, maximum twee kinderen per Suite.

- Bij Madi a Thava kan je verschillende begeleide activiteiten ondernemen (zie prijslijst voor de verschillende opties). Deze kunnen vooraf door Go Zuid-Afrika of ter plaatse geboekt worden. Bij deelname vanaf 3 personen zijn deze per persoon goedkoper
- Diner kan in de lodge genuttigd worden @ 260 rand (ter plaatse te betalen indien niet inbegrepen in de accommodatie)

KUNST EN CULTUUR ROUTE, ELIM EN LEVUBU

Bij deze zeer interessante tour gaat u met een lokale gids in zijn wagen de omgeving wat beter verkennen. De gids neemt alvast ook een picknik lunch mee, welke onderweg zal genuttigd worden. Elim, een dorp, ongeveer 30 kilometer van Madi a Thavha, is ontstaan vanuit een Zwitserse missie. In het prachtige glooiende landschap rondom Elim liggen verschillende traditionele Venda en Tsonga dorpen die bezocht kunnen worden. De route begint in Elim, waar vrouwen lokaal geproduceerde groenten en fruit verkopen op de markt en waar u de dagelijkse bedrijvigheid van de lokale bewoners kunt aanschouwen.

Vanuit Elim leidt de route naar de dorpen, waar u kunstenaars thuis bezoekt en in hun werkplaatsen kennismaakt met hun artistieke vaardigheden. De kunst en kunstnijverheid van deze handwerklieden is rijkelijk geinspireerd door hun culturele erfgoed. Houtbewerkers maken vissen uit hout, een cutureel symbool, en vrouwen borduren kussens met geometrische patronen die je in de Tsonga cultuur zoveel ziet. U kunt ook zien hoe traditie en een zeer eenvoudige manier van leven en westerse invloeden elkaar ontmoeten. Vrouwen en kinderen halen water bij de distributiepunten, versjouwen bossen met takken op hun hoofd, of tekenen met koeiepoep traditionele patronen op de vloeren rondom hun hutten. Tegelijkertijd zie je zonnepanelen op de daken, televisies in de huizen en een grote telekom mast, nodig om met de vele mobiele telefoons toegang tot de buiten wereld te krijgen.

U maakt zelf een keuze welke kunstenaars u wilt bezoeken zoals Thomas Kubayi, een bekende houtbewerker en instrumentenbouwer, de potteries die Vendapotten maken, Twananani een textielbedrijf met creche waar vrouwen textiel bedrukken, borduren en kraaltjeswerk maken, Hlamarisa Vuma een gehandicapte vrouw die vruchtbaarheidspoppen maakt en vele anderen.

De volgende bestemming is Thohoyandou, de vroegere hoofdstad van het Venda thuisland. Dezer dagen heeft Thohoyandou zich ontwikkeld in een levendige en modern stad, met vele winkels welke alle Zuid-Afrikaanse merken vertegenwoordigen. Maar tegelijkertijd behoudt Thohoyandou haar landelijke en traditionele atmosfeer, vooral op de markt achter het oude shopping centre. Vrouwen verkopen hier groenten, kruiden, geneesmiddelen, traditionele potten en manden en deze markt bruist van de kleurrijke stalletjes waar traditionele Venda spulletjes worden gemaakt. Bezokers kunnen even halt houden bij de mooie tuinen van het Khoroni Hotel vooraleer terug te keren naar Louis Trichardt.

Heeft u een specifieke interesse in bijvoorbeeld gezondheidszorg of onderwijs dan kan ook een ziekenhuis, homebased care centrum, dagcentrum voor ouderen, een school of bibliotheek bezocht worden.

* Euro prijs is indicatief en schommelt volgens de koersverhouding Rand/Euro per dag. Hoteliers behouden het recht hun prijzen aan te passen zonder voorafgaande kennisgeving. Ondanks alles in het werk is gesteld om de prijzen zo correct mogelijk weer te geven, is Go Zuid-Afrika niet aansprakelijk voor eventuele fouten of aanpassingen.

Reserveer

Maaltijden:

OntbijtDiner

Faciliteiten:

Bar gelegenheid Open haardWasserijZwembadBraaiParkeerplaatsKeuken

In de kamers:

VentilatorWasserijRookverbodThee en koffie

In de badkamers:

Douche

In de omgeving:

PlattelandBerg(en) Nationaal ParkTownship
map

Maatwerk is de specialiteit van Go Zuid-Afrika. Er komt heel wat bij kijken om een reis naar Zuid-Afrika te organiseren en onze grondige kennis van zaken zal u zeker weten te waarderen. Niet te min laten we u de vrijheid om ook zelf aan de slag te gaan. Op basis van uw persoonlijke voorkeur en onze kennis kunnen we een mooie reis samenstellen, waarin uw accommodatie, eventuele activiteiten en autohuur door Go Zuid-Afrika geregeld worden, of u kan al eens een kijkje nemen in ons aanbod van selfdrive programma's. Neem gerust met ons contact op voor een vrijblijvende offerte.

contacteer ons

Afrika door de lens

onze fotogalerij

16781 foto's

kies voor de

GO Zuid-Afrika

digital reisgids

lees meer exclusief voor onze klanten

Onze klanten zeggen

Hobbelige zandweg ernaar toe. Ook hier auto met hoge ophanging beter geschikt. Maar wel doenbaar met gewone wagen. Best ter plaatse dineren want ligt nogal afgelegen.

Johan Coppens en Nancy Huyghe (31-10-2017)

onze accommodatiesin Louis Trichardt (3)

tevreden klanten is top prioriteit !

lees wat ze zeggen

de beste prijzen voor huurwagens

Huur een auto in