GO ZUID-AFRIKA

Map OptiesOnze accommodaties

Charme Exclusief Natuurparken Privaat Wildparken Mobiele Kampen
Strandverblijven Dorphuisjes Wijndomeinen Apartementen Riviercruise

Google Maps wordt geladen...

terug naar de lijst

Kruger Nationaal Park

500kamers/units
Zuid-Afrika | Kruger | Krugerpark Zuid-Afrikaanse eigenaar/uitbater(s): SANparks
248.34 m | Lat:S 24° 0' 12" Long: E 31° 44' 23" check-in: 14:00 / check-out: 10:00
Reserveer
Het Kruger Nationaal Park is meer dan een eeuw geleden gesticht. Het strekt zich 350 km uit van noord naar zuid en 60 km van oost naar west, 1,5 keer Belgie en Nederland samen. Het wordt wel eens het vlaggenschip van de Zuid-Afrikaanse parken genoemd en dit is geheel terecht. Dit nationaal park is niet alleen bekend om zijn verscheidenheid aan fauna en flora maar ook vanwege de San rotsschilderingen en indrukwekkende archeologische plaatsen als Masorini en Thulamela. De meeste bezoekers van het Kruger Nationaal Park zullen op individuele basis het park bezoeken en met huurwagen zich verplaatsen van kamp naar kamp, op zoek naar de Big Five (leeuw, neushoorn, luipaard, olifant en buffel), alsook heel wat andere diersoorten. Buiten de dagexcursies, die ter plekke kunnen geregeld worden via de receptie van je rustkamp kan je ook nachtsafari's reserveren, deze trips gebeuren in open terreinwagens met een lokale ranger (let wel dat deze niet toegestaan zijn af te wijken van hun route om zo dichter bij dieren te komen en ze niet altijd even gemotiveerd zijn).
Het zuidelijke gedeelte van het park, het laagveld, ligt in de provincie Mpumalanga en het noordelijke gedeelte ligt in de Limpopo provincie. In het noorden grenst het Kruger Nationaal Park gedeeltelijk in het Zimbabwe gelegen Gonarzthou Nationaal Park, terwijl het in het oosten grenst aan Mozambique. Recentelijk is dit gebied uitgeroepen tot een grensoverschrijdend natuurreservaat (Transfrontier Conservation Area). Kruger ligt ongeveer een 450 km ten oosten van Johannesburg terwijl Phalaborwa en Punda Maria op ongeveer 550 km van Johannesburg liggen. De type accommodaties zijn zeer verschillend, van super luxe tot standaard cottages of typpische Afrikaanse rondavels. Deze laatste zijn wat primitiever en verouderd maar telkens zeer netjes onderhouden en beschikken in de meeste gevallen over een eigen ingerichte keuken of een gemeenschappelijke keuken. Voor het Kruger Nationaal Park is het aan te raden een anti-malaria kuur te volgen vooral in de nazomer en de herfst ( van december tot mei). Het park heeft een wegennet van maar liefst 2.000 km waarvan er 700 km geasfalteerd is. De maximale snelheid binnen het park bedraagt 50 km/u en enkel gesloten voertuigen zijn toegestaan. Zorg ervoor dat je je planning goed indeelt want de poorten van het nationaal park gaan 's avonds onvoorwaardelijk dicht, dit geldt trouwens voor alle nationale parken.

TIP: Wist je dat we in de Go Zuid-Afrika digitale reisgids (exclusief voor onze klanten) niet minder dan 25 pagina's spenderen aan Kruger Nationaal Park. We beschrijven alle kampen, activiteiten, wat te doen en waar te gaan eten. Verder vind je detailkaarten terug van ieder kamp en hun omliggend wegennet en maken we je aan de hand van korte of lange routes wegwijs om zo de dieren optimaal te kunnen observeren.

Hieronder bespreken we alle kampen individueel. Ze hebben allemaal wel iets bijzonder, de nabijheid van een rivier, gelegen op een heuvel, vlak bij een waterput of verscholen tussen de bossen. Alle zijn ze in alle opzichten uniek:

Skukuza
Shingwedzi
Satara
Pretoriuskop
Punda Maria
Orpen
Olifants
Mopani
Lower Sabie
Letaba
Crocodile Bridge
Berg en Dal

TARIEVEN VOOR DE MAAND januari 2018

Prijzen in Zuid-Afrikaanse rand, per nacht, op basis van overnachting zonder ontbijt (RO), tenzij anders vermeld. Geldig tussen . Euro prijs louter indicatief (*)

Opmerking: Conservation fees of inkomgelden zijn niet inbegrepen in de prijs van een overnachting of een bezoek aan het park. De Conservation Fee bedraagt 328 rand pp/dag van 1/11/2017 t/m 31/10/2018, kinderen tot 12 jaar aan 50%. Deze is ter plaatse te betalen cash of met kredietkaart, tenzij u beschikt over een Wild Card.

Let ook dat niet alle kampen activiteiten aanbieden, controleer best vooraf welk kamp wat organiseert. Deze zijn afzonderlijk te betalen en kunnen desgewenst vooraf gereserveerd worden.

Drones: Vliegen met drones voor commercieel, recreatief en/of prive gebruik in nationale parken in Zuid-Afrika is niet toegestaan. Niet alleen ter bescherming van de privacy, maar ter bescherming van het wildleven en om stroperij tegen te gaan.

* Euro prijs is indicatief en schommelt volgens de koersverhouding Rand/Euro per dag. Hoteliers behouden het recht hun prijzen aan te passen zonder voorafgaande kennisgeving. Ondanks alles in het werk is gesteld om de prijzen zo correct mogelijk weer te geven, is Go Zuid-Afrika niet aansprakelijk voor eventuele fouten of aanpassingen.

Reserveer

Maaltijden:

OntbijtLunchDiner

Faciliteiten:

ZwembadGamedrive(s)Parkeerplaats

In de kamers:

AirconditioningVentilatorRookverbodThee en koffieKoelkast/minibar

In de badkamers:

Douche

In de omgeving:

PlattelandBosgebiedWildBerg(en) Nationaal ParkRivier of meer
map

Maatwerk is de specialiteit van Go Zuid-Afrika. Er komt heel wat bij kijken om een reis naar Zuid-Afrika te organiseren en onze grondige kennis van zaken zal u zeker weten te waarderen. Niet te min laten we u de vrijheid om ook zelf aan de slag te gaan. Op basis van uw persoonlijke voorkeur en onze kennis kunnen we een mooie reis samenstellen, waarin uw accommodatie, eventuele activiteiten en autohuur door Go Zuid-Afrika geregeld worden, of u kan al eens een kijkje nemen in ons aanbod van selfdrive programma's. Neem gerust met ons contact op voor een vrijblijvende offerte.

contacteer ons

Afrika door de lens

onze fotogalerij

16781 foto's

kies voor de

GO Zuid-Afrika

digital reisgids

lees meer exclusief voor onze klanten

Onze klanten zeggen

Het zicht op de bocht van de Olifantsrivier is prachtig. De beschikbare eetgelegenheden zijn ondermaats.

Loos party (05-12-2017)

onze accommodatiesin Krugerpark (1)

tevreden klanten is top prioriteit !

lees wat ze zeggen

de beste prijzen voor huurwagens

Huur een auto in